Russell Hobbsメーカー18036の使用説明書/サービス説明書
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£ 1 0,00 0 p riz e d raw EXTR A y ear guarant ee FREE rewards galle ry www .productr egister . co .uk/ rhobbs Regist er online now! See back for details instructions.
2 window handle drive vent s handle vent s hinges element 3:20 size crust colour small medium large light medium dark display loaf tin handle shaft paddle size crust colour start stop T timer lid spri.
3 Read the ins truc tions, keep the m safe, pass them o n if you pass the brea dmaker on. Remove all pa ckaging, bu t keep it till you kn ow the breadmaker work s.
4 C PREP ARA TION 1 0 Sit the brea dmaker on a stab le, level, heat-resist ant surfa ce. 1 1 Don’t p lug it in yet. 1 2 Op en the lid. 1 3 Grip th e loaf tin handle an d pull the loaf tin u p and out of the brea dmaker . 1 4 Fit the pa ddle to the shaf t in the bot tom of the lo af tin.
5 28 T hey’re normally a dded later, during the second k neading . 29 T he breadmaker wi ll give a long be ep when it want s them. , The bee p comes about 22 m inutes af ter the star t of prog rams 1 (basic) and 5 (sweet), but 4 7 minutes af ter the st art of p rogram 3 (wholew heat) , to allow for 30 minu tes preheating.
6 C USING T HE TIMER 45 Using the time r is optional – if you do n’t want to use it, jump to po int 5 1 . 46 Y ou may use the timer to se t the finishing time up to 1 3 hours ahe ad (including the re cipe ti m e). 4 7 The tim er only work s with the b asic, French, wholew heat, and swe et programs .
7 C HA VE A LOOK / GIV E IT A STIR 56 Have a look at the d ough (through the wind ow ) af ter abou t 30 minutes of knea ding. 57 If you sp ot any unincorporate d ingredient s round the walls of th e loaf tin, use a so ft sp atula to ease them away fro m the walls, and into the do ugh.
8 83 I f the paddle has com e off with the brea d: a) use somethin g blunt, to avoid scratching the no n-stick sur faces of t he paddle b) use some thing slim, to avoid digging a ho le in the bread c.
9 gluten free Gluten f ree bread use s other substan ces to give the dough elas ticity an d bounce. Gluten f ree loaves tend to be d enser and coars er than bread mad e with stron g flour . Our baker p refers Ju vela ® (ww w.juvela.co.uk) gluten -free b read mix – N.
10 low fat spread Don’t us e low fat spread. N ever mind what the manuf acture r says, it ’ s design ed for sprea ding, not for coo king. It ’s “low fat ” , wh ere the recip e needs “ fat ” . It ’s also likely to be full o f the additives , E-numb ers and other gun ge we’ve so far manag ed to avoid.
11 C POWE R CUT S 1 If you su ffer from a p ower cut lasting less th an 7 minutes, the brea dmaker will carr y on whe n power is res tored, and the p rogram time wi ll be ex tended by th e duration of the p ower cut.
12 3 Measure ever y thing with the s ame set of m easuring spoo ns. 4 Weighing water (1 g = 1 ml) is more accur ate than using a measuring jug . 5 Drie d milk should b e dried sk immed milk . 6 Use new , unop ened, s achets of dr ied yeast – che ck the “best b efore” d ates.
13 basic (whi te bread) i (50 0 g) j (75 0 g) k (1k g ) 1 water 1 90g 260g 360 g 2 olive oil 1 tbsp 1 tbsp + 1 tsp 2 tbsp 3 salt 1 tsp 1 ½ tsp 2 tsp 4 sugar 1 tbsp 1 tbsp + 1 tsp 2 tbsp 5 dried m ilk.
14 dough (p iz z a) 1 water 250g 2 olive oil 1 tbsp 3 salt 1 tsp 4 sugar 2 tbsp 5 stron g white flour 40 0g 6 yeast 1 tsp 7 mixed he rbs 1 tsp Remove fro m the loaf tin, work i nto a ball on a floured sur fa ce , then l eav e to rest un der a clean cloth for ab out 1 5 minutes.
15 notes fas tba ke 2 1 water 40 0g 2 olive oil 2 tbsp 3 salt 2 tsp 4 sugar 2 tbsp 5 stron g white flour 630g 6 dried m ilk powder 2 tbsp 7 yeast 1 sache t specialit y ( malt loaf ) 1 water 27 0g 2 o.
16 5 52 -19 8 h h h h h h h h h h W ENVIRONME NT AL PRO TECTI ON T o a void environm ental and hea lth problems du e to hazardo us substances in el ectr ical and ele ctron ic goods, ap pliances marked w ith this symb ol mustn’t be d isposed of wi th unsor ted municipal w aste, but recovered, reus ed, or rec ycled .
デバイスRussell Hobbs 18036の購入後に(又は購入する前であっても)重要なポイントは、説明書をよく読むことです。その単純な理由はいくつかあります:
Russell Hobbs 18036をまだ購入していないなら、この製品の基本情報を理解する良い機会です。まずは上にある説明書の最初のページをご覧ください。そこにはRussell Hobbs 18036の技術情報の概要が記載されているはずです。デバイスがあなたのニーズを満たすかどうかは、ここで確認しましょう。Russell Hobbs 18036の取扱説明書の次のページをよく読むことにより、製品の全機能やその取り扱いに関する情報を知ることができます。Russell Hobbs 18036で得られた情報は、きっとあなたの購入の決断を手助けしてくれることでしょう。
Russell Hobbs 18036を既にお持ちだが、まだ読んでいない場合は、上記の理由によりそれを行うべきです。そうすることにより機能を適切に使用しているか、又はRussell Hobbs 18036の不適切な取り扱いによりその寿命を短くする危険を犯していないかどうかを知ることができます。
ですが、ユーザガイドが果たす重要な役割の一つは、Russell Hobbs 18036に関する問題の解決を支援することです。そこにはほとんどの場合、トラブルシューティング、すなわちRussell Hobbs 18036デバイスで最もよく起こりうる故障・不良とそれらの対処法についてのアドバイスを見つけることができるはずです。たとえ問題を解決できなかった場合でも、説明書にはカスタマー・サービスセンター又は最寄りのサービスセンターへの問い合わせ先等、次の対処法についての指示があるはずです。