Ascaso FactoryメーカーProfessional Systemの使用説明書/サービス説明書
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Manual del usuario Users manual Mode d’emploi Bedienungsanleitung Instruçoes de uso Manuale per l’uso Gebruiksaanwijzing P R O F E S S I O N A L S Y S T E M ESPRESSO COFFEE GRINDER.
www .ascaso.com.
1 a s c a s o Introducción Gracias por haber adquirido un producto as c a so . Su máquina de café ha sido diseñada y construida aplicando las últimas innovaciones tecnológicas, por lo que el resultado es un producto de alta calidad, seguro y fiable Introduction Thank you very much for purchasing an as c a so product.
2 a s c a s o EC DIRECTIVE 2002/96/EC Reciclaje de su aparato. Las cafeteras pueden contener materiales reciclables. Contacte con su distribuidor o con el centro de reciclaje de su localidad. Disposal of your appliance Old appliances may contain materials which can be reclaimed or recycled.
11 a s c a s o Index 1. T echnical specifications 2. Important safeguards 3. Installation / Operation 4. Grinding point and regulation 5. Cleaning 6. Maintenance 7.
12 a s c a s o 2. IMPORT ANT SAFE - GUARDS 1-. Read all instructions 2-. Do not touch hot surfaces. Use handles or knobs. 3-. T o protect againts fire, electric shock and injury to persons do not immerse cord, plugs or (state specific part or parts in question) in water or other liquid.
13 a s c a s o ENGLISH I.1 / I.2 I.1D / I.2D I.1/I.2(mini) 1 2 2 2 3 3 3 4 4 4 5 5 5 8 8 1 0 1 0 1 3 5 6 7 7 7 7 8 9 1 1 0 1 3 1 2 1 1 I.1/I.2(i·mini).
14 a s c a s o 3. Installation / Operation The technician in charge of installation must carefully read this manual before operation of the machine, which must be carried out by qualified staff, yet respecting safety regulations in force.
15 a s c a s o We recommend that grinding time must be set for a production equiva- lent to 7g / 0.25 oz of coffee: between 20 and 25 seconds. Check the ad- justment, which may vary depending on type of coffee and grinding discs wear . Once the dose is on the filter holder , press the coffee by using a manual tamper for brewing your espresso.
16 a s c a s o 4. Grinding point and regu- lation The grinding point (coarser or finer) will depend on the coffee blend qua- lity used, its roasting point, humidity (the more humid the conditions are the coarser the grinding point must be) and coffee machine conditions.
17 a s c a s o 5. Cleaning In order to guarantee a proper opera- tion of the machine as well as ground coffee good quality , all areas directly in touch with coffee must be cleaned regularly (at least once a week), with the machine disconnected from the mains in all cases.
18 a s c a s o 6. Maintenance Before carrying out any kind of maintenance operation the grinder must be switched off as well as disconnected from the mains. Grinding discs wear must be regularly checked to produce homogeneously ground coffee and obtain a perfect espresso.
デバイスAscaso Factory Professional Systemの購入後に(又は購入する前であっても)重要なポイントは、説明書をよく読むことです。その単純な理由はいくつかあります:
Ascaso Factory Professional Systemをまだ購入していないなら、この製品の基本情報を理解する良い機会です。まずは上にある説明書の最初のページをご覧ください。そこにはAscaso Factory Professional Systemの技術情報の概要が記載されているはずです。デバイスがあなたのニーズを満たすかどうかは、ここで確認しましょう。Ascaso Factory Professional Systemの取扱説明書の次のページをよく読むことにより、製品の全機能やその取り扱いに関する情報を知ることができます。Ascaso Factory Professional Systemで得られた情報は、きっとあなたの購入の決断を手助けしてくれることでしょう。
Ascaso Factory Professional Systemを既にお持ちだが、まだ読んでいない場合は、上記の理由によりそれを行うべきです。そうすることにより機能を適切に使用しているか、又はAscaso Factory Professional Systemの不適切な取り扱いによりその寿命を短くする危険を犯していないかどうかを知ることができます。
ですが、ユーザガイドが果たす重要な役割の一つは、Ascaso Factory Professional Systemに関する問題の解決を支援することです。そこにはほとんどの場合、トラブルシューティング、すなわちAscaso Factory Professional Systemデバイスで最もよく起こりうる故障・不良とそれらの対処法についてのアドバイスを見つけることができるはずです。たとえ問題を解決できなかった場合でも、説明書にはカスタマー・サービスセンター又は最寄りのサービスセンターへの問い合わせ先等、次の対処法についての指示があるはずです。